Info utile

Informatii utile din domeniul imobiliar

Cele 5 greşeli ale vânzătorului – şi cum să te fereşti de ele!

5 greseli ale vanzatorului
  1. Un preţ prea ridicat:

În actualul context de piaţă, aşteptările financiare nerealiste ale vânzătorilor, necorelate cu cele ale cumpărătorilor, reprezintă motivul cel mai frecvent pentru care o proprietate devine indezirabilă pentru cei din urmă. Majoritatea locuinţelor trec printr-un proces de ajustare a preţului din momentul în care sunt scoase pe piaţă până la momentul tranzacţionării, dar este important ca diferenţele să fie cât mai mici, iar timpul necesar pentru „reglare” cât mai scurt, pentru a evita astfel scăderea atractivităţii respectivei oferte. Mai ales în cazurile în care nu ai experienţă în domeniul rezidenţial, este recomandat să apelezi la serviciile unui consultant imobiliar specializat pe zona în care vrei să vinzi; pe baza unei analize pertinente de piaţă, care să ia în calcul atât preţurile cerute, cât şi pe cele de tranzacţionare pentru proprietăţi similare, acesta te poate ajuta să stabileşti o valoare de listare cât mai apropiată de realitate.

  1. Proprietatea nu e vizibilă în piaţă:

Faptul că soliciţi un preţ „corect” nu este suficient pentru a încheia o tranzacţie. Dincolo de asta, orice ofertă are nevoie să fie vizibilă în piaţă – iar pentru a ajunge la cât mai mulţi potenţiali cumpărători, trebuie să alegi canalele şi modalitatea potrivită de transmitere a informaţiei. Te poţi ocupa de asta pe cont propriu, dar ai şi opţiunea de a apela la un agent imobiliar profesionist, care să te ajute cu un plan adecvat de promovare.

  1. O casă nepregătită de vizionare:

Telefoanele şi vizionările reprezintă „confirmarea” unui preţ potrivit şi a unei promovări adecvate. Vizitatorii pot fi însă uşor alungaţi şi de „prezentarea” casei. Chiar dacă proprietatea este, în sine, atractivă – are o localizare favorabilă, un bun raport calitate/preţ – felul în care arată o poate coborî (sau urca!) mult în ochii potenţialilor clienţi. Înainte de a scoate o casă la vânzare, acordă atenţie pregătirii acesteia – ai grijă să fie curată, îngrijită, scapă de lucrurile inutile şi pune-i cât mai bine în valoare calităţile.

  1. Probleme lăsate nerezolvate:

Dincolo de felul cum arată o locuinţă, contează ca aceasta să se afle şi într-o stare bună de funcţionare. Ocupă-te, aşadar, de repararea eventualelor defecţiuni (ale instalaţiilor electrice, sanitare etc.) înainte de a primi potenţiali cumpărători. Tot în categoria problemelor ce se cer remediate se numără şi cele juridice; fă tot posibilul să ai toate actele în ordine atunci când scoţi o proprietate la vânzare, altfel rişti să pierzi clienţi.

  1. Informaţii false:

Nu în cele din urmă, „muşteriii” pot fi alungaţi – chiar în faza de semnare a actelor! – de informaţiile false (sau „semiadevărate”). Fă de la bun început o prezentare corectă a proprietăţii şi nu te lăsa atras în capcana de a prezenta lucrurile altfel decât sunt; la „descoperirea” adevărului, orice potenţial cumpărător, oricât de sincer interesat, va avea tendinţa (firească!) de a se îndepărta.

Sursa: www.imobiliare.ro